
ტრადიციული ტკბილი ფლავი — ნაზი, არომატული და გემრიელი დესერტი ქიშმიშითა და გარგარის ჩირით. სასიამოვნო ტკბილი კერძი, რომელიც იდეალურია როგორც დესერტად, ისე საზეიმო სუფრისთვის.
ბრინჯი კარგად გავრეცხოთ რამდენჯერმე, სანამ წყალი გამჭვირვალე არ გახდება. თუ დაორთქლილ ბრინჯს გამოიყენებთ, ბევრი რეცხვა არ დაჭირდება.
შემდეგ დავყაროთ საწურზე და დავტოვოთ.
მოზრდილ ქვაბში ჩავასხათ წყალი.
ჩავაჭრათ ერბო, მარგარინი ან კარაქი.
დავუმატოთ შაქარი და მარილი.
დავდგათ ცეცხლზე და ვურიოთ, სანამ ყველაფერი კარგად გაიხსნება.
რომ ადუღდება, ჩავყაროთ შემშრალი ბრინჯი და 10 წუთის განმავლობაში ვურიოთ.
10 წუთის შემდეგ,წამოდუღებისთანავე დავახუროთ ქვაბს თავსახური.
ვხარშოთ თავდახურული დაბალ ცეცხლზე 40 წუთის განმავლობაში.
შემდეგ დავამატოთ ქიშმიში და გარგარის ჩირი.
ისევ დავახუროთ და დაველოდოთ, რომ ქიშმიშები გაფუმფულდეს (5-10 წუთი).
ბოლოს ფრთხილად გადავურიოთ, რომ ჩირი და ქიშმიში თანაბრად გადანაწილდეს.
მივირთვათ თბილად ან ცივად, სურვილისამებრ.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”