
ფუმფულა ოლადები ანუ მაჭკატები - კარლსონის საყვარელი საუზმე. თბილი, ღუნღულა, მარტივად მოსამზადებელი და უგემრიელესი. იდეალურია ნუთელით, ჯემით ან თაფლით, დილის სასიამოვნო დასაწყისისთვის.
კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად რამდენიმე წუთი.
დავუმატოთ მაწონი და კარგად ავურიოთ.
დავამატოთ ნახევარი ჩაის კოვზი სოდა და ვანილი.
თანდათანობით ჩავამატოთ ფქვილი, იმდენი, რომ სქელი არაჟნის სისქის მასა მივიღოთ.
ფქვილის დამატების შემდეგ კარგად მოვურიოთ, რომ ფქვილი სრულად გაიხსნას და ბურთულები არ დარჩეს.
გავახუროთ ტაფა და დავასხათ ზეთი.
ცხელ ტაფაზე სუფრის კოვზით მოვათავსოთ ცომის გუნდები.
დავახუროთ სახურავი და ცეცხლს ბოლომდე დავუწიოთ.
როცა ოლადები ამოფუმფულდება და ზემოდან თითქმის მოშრება, ფრთხილად გადავაბრუნოთ.
მეორე მხარეც შევწვათ ოქროსფერ ფერამდე.
მივირთვათ თბილი, ნებისმიერ ჯემთან, ნუთელასთან ან თაფლთან.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”