
ჯანსაღი და გემრიელი გამომცხვარი ისპანახი კვერცხით, რიკოტაით და ყველით. ფუმფულა, ყველიანი და ნუტრიენტებით გაჯერებული, იდეალურია საუზმედ, ლანჩზე ან მსუბუქ სადილად.
გარეცხილი და კარგად გამშრალი ისპანახი დავჭრათ ალაგ-ალაგ, საშუალო ზომაზე.
4 კვერცხი ავთქვიფოთ ჯამში.
დავუმატოთ რიკოტა ან ხაჭო და კარგად ავურიოთ.
დავასხათ ზეითუნის ზეთი.
დავამატოთ გახეხილი ყველი ან სულგუნი.
ჩავამატოთ შავი პილპილი, წითელი დაფქული წიწაკა, ბაზილიკი და მარილი.
კარგად ავურიოთ, რომ ყველა ინგრედიენტი ერთგვაროვნად შეერიოს.
დავამატოთ ფქვილი და ავურიოთ.
შემდეგ დავამატოთ სოდა და ისიც ავურიოთ.
ბოლოს დავამატოთ დაჭრილი ისპანახი.
მსუბუქად მოვურიოთ, რომ ისპანახი თანაბრად გადანაწილდეს.
გამოსაცხობ ფორმას წავუსვათ ზეითუნის ზეთი.
მოვათავსოთ ისპანახიანი მასა და გავასწოროთ ზედაპირი.
ზემოდანაც მოაყაროთ გახეხილი ყველი
გამოვაცხოთ ღუმელში 180 გრადუსზე 35 წუთის განმავლობაში.
დაჭრამდე ოდნავ შევაგრილოთ.
მივირთვათ თბილად ან ცივად.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”