
მარტივი და გემრიელი კარტოფილის კატლეტები - ხრაშუნა გარედან და რბილი შიგნიდან. იდეალურია როგორც გარნირი, ისე დამოუკიდებელი კერძი. ოხრახუშითა და სანელებლებით გაჯერებული. გემრიელია ნებისმიერ საწებელასთან ერთად
კარტოფილი კარგად გავრეცხოთ მოვხარშოთ კანიანად.
მოხარშული კარტოფილი გავფცქვნათ.
ცხელი დავსრისოთ კარტოფილის საჭყლეტით ან ჩანგლით.
დავუმატოთ მარილი და შავი პილპილი.
ოხრახუში დავჭრათ წვრილად და დავამატოთ პიურეს.
კარგად ავურიოთ ყველაფერი და ოდნავ გავაციოთ.
გავაკეთოთ კატლეტის ფორმის გუნდები.
ცალკე ჯამში გავათქვიფოთ კვერცხი.
თითოეული კატლეტი ჯერ ამოვავლოთ გათქვეფილ კვერცხში.
შემდეგ ამოვავლოთ და მოვაყაროთ ორცხობილის საფანელი ყველა მხრიდან.
ტაფაზე გავახუროთ ერბო ან ზეთი.
შევწვათ კატლეტები ორივე მხრიდან სასურველ დაბრაწვამდე.
ამოვიღოთ და დავალაგოთ ლანგარზე ზედმეტი ზეთის მოსაცილებლად.
მივირთვათ თბილი.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”