არომატული კერძი ქათმის ხორცით, სოკოთი და წაბლით. ჰოისინის სოუსის არომატით გაჯერებული მსუბუქი, ჯანსაღი და დაბალკალორიული კერძი.
დიდ ტაფაზე გაახურე 2 ს.კ. კანოლას ზეთი საშუალო-მაღალ ცეცხლზე.
შეკმაზე სოკო მარილითა და პილპილით. მოშუშე 4–5 წუთი, შემდეგ დაბრაწე სანამ ოქროსფერი გახდება. გადმოიღე თეფშზე
იმავე ტაფაში დაამატე დარჩენილი 1.5 ს.კ. კანოლას ზეთი და ქათმის ნაჭრები ერთ ფენად.
მოაყარე მარილი და პილპილი. შეწვი 3–4 წუთი, სანამ ერთ მხარეს მოოქროსფრო გახდება.
დაამატე ნიორი და კოჭა, აურიე და შეწვი კიდევ რამდენიმე წუთი, სანამ ქათამი მზად იქნება.
ცალკე ჯამში აურიე ჰოისინის სოუსი, სოიოს სოუსი, ბრინჯის ძმარი, სრირაჩა და სეზამის ზეთი.
დაასხი სოუსი ქათამზე, აურიე კარგად. გადმოიღე ცეცხლიდან.
დაამატე წვრილად დაჭრილი ან გატარებული წაბლი, დაჭრილი მწვანე ხახვი (თეთრი+ღია მწვანე) და სოკო. აურიე, რომ კარგად შეზავდეს.
მოაყარე დარჩენილი მწვანე ხახვი და სეზამის თესლი.
გადაანაწილე სალათის ფურცლებში და მიირთვი თბილი.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”