ბრი ყველის გამომცხვარი პუფები ფენოვან ცომში რეცეპტი

ბრი ყველის გამომცხვარი პუფები ფენოვან ცომში

ელეგანტური და გემრიელი აპეტაიზერი - ბრი ყველი ფენოვან ცომში გახვეული, თაფლით, ფისტით და ხილით. იდეალურია საზეიმო შეკრებებისთვის, კოქტეილებისთვის ან საახალწლო სუფრისთვის.

წინასწარი დრო
20 წთ
მომზადების დრო
20 წთ
პორცია
8
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 1 ც - კვერცხი
  • 200 გ - ბრი ყველი
  • 1 ფირფიტა ფენოვანი ცომი
  • 1/4 ჩ.ჭიქა - თაფლი
  • 0.5 ჩ.კ. - მარილი
  • 0.5 ჩ.ჭიქა - ფისტა
  • გემოვნებით - შტოში, მოცხარი ან ბროწეული
  • გემოვნებით - შავი პილპილი
  • გემოვნებით - როზმარინი

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია280
ცილა9 გ
ნახშირწყლები22 გ
ცხიმი18 გ
ბოჭკო1 გ
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

ბრი ყველის გამომცხვარი პუფები ფენოვან ცომში მომზადების წესი

  1. 1

    გავახუროთ ღუმელი 200 გრადუსამდე.

  2. 2

    ბრი ყველი დავჭრათ პატარა კუბიკებად.

  3. 3

    ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გავაბრტყელოთ ფენოვანი ცომი.

  4. 4

    დავჭრათ თანაბარი ზომის კვადრატებად (დაახლოებით 10x10 სმ).

  5. 5

    ჯამში ავურიოთ თაფლი, მარილი და შავი პილპილი.

  6. 6

    ფისტა დავჭრათ წვრილად და დავამატოთ თაფლიან ნარევს.

  7. 7

    თითოეულ კვადრატზე მოვათავსოთ ყველის ნატეხი.

  8. 8

    ზემოდან წავუსვათ ცოტა თაფლიანი მასა.

  9. 9

    მოვუკრათ ცომის თავი და დავხუროთ.

  10. 10

    მოვასწოროთ ზედაპირი ოდნავი დაწოლით.

  11. 11

    კვერცხი გავათქვიფოთ.

  12. 12

    თითოეულ პუფს წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხის გული ფუნჯით.

  13. 13

    მოვათავსოთ ღუმელის ფირფიტაზე დაფენილ საცხობ ქაღალდზე.

  14. 14

    გამოვაცხოთ 15-20 წუთი, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

  15. 15

    გამოღების შემდეგ დავადოთ წითელი შტოშის, მოცხარის ან ბროწეულის რამდენიმე მარცვალი.

  16. 16

    გავაფორმოთ როზმარინის პატარა ტოტით.

  17. 17

    დავაყოვნოთ 5 წუთი.

  18. 18

    მივირთვათ თბილი.

Chef's Tips

  • ცოცხალი ხილის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მომჟავო ხილის ჯემი ან მურაბის მარცვლები.
  • თუ დრო გაქვთ, გამოცხობის წინ შედგით პუფები მაცივარში 10-15 წუთით - ფენოვანი ცომი უკეთ გაიხსნება.
  • თუ ცომის დაჭრილ კვადრატებს მოათავსებთ ქაფქეიფების ფორმებში, უფრო მოხერხებულად მისცემთ ფორმას.
  • ფისტას ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნიგოზი ან თხილი.
  • ეს სნექი ულამაზესია საახალწლო სუფრაზე ან კოქტეილ ფართიზე.
  • შეგიძლიათ წინასწარ მოამზადოთ და გაყინოთ, შემდეგ საჭიროებისამებრ გამოაცხოთ.
  • იდეალურია ღვინოსთან ან შამპანურთან ერთად.
  • პუფები უკეთესია თბილად მიირთვათ, როცა ყველი ოდნავ გამდნარია.

რატომაა ბრი ყველის გამომცხვარი პუფები ფენოვან ცომში სასარგებლო

  • კვერცხი მდიდარია ცილებით, ანტიოქსიდანტებით და ვიტამინებით (A, D, B12). ხელს უწყობს კუნთების განვითარებას, ტვინის ფუნქციის გაუმჯობესებას და იმუნურ სისტემას.
  • ყველი მდიდარია კალციუმით, ვიტამინ B12-თი და ცილებით. ხელს უწყობს ძვლების ჯანმრთელობას, კბილების სიძლიერეს და ენერგიას.
  • თაფლი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, ბუნებრივი შაქრებითა და ანტიბაქტერიული თვისებებით. ხელს უწყობს ენერგიას, ხახის ანთების შემცირებას და იმუნიტეტის გაძლიერებას.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”