
ელეგანტური და გემრიელი აპეტაიზერი - ბრი ყველი ფენოვან ცომში გახვეული, თაფლით, ფისტით და ხილით. იდეალურია საზეიმო შეკრებებისთვის, კოქტეილებისთვის ან საახალწლო სუფრისთვის.
გავახუროთ ღუმელი 200 გრადუსამდე.
ბრი ყველი დავჭრათ პატარა კუბიკებად.
ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გავაბრტყელოთ ფენოვანი ცომი.
დავჭრათ თანაბარი ზომის კვადრატებად (დაახლოებით 10x10 სმ).
ჯამში ავურიოთ თაფლი, მარილი და შავი პილპილი.
ფისტა დავჭრათ წვრილად და დავამატოთ თაფლიან ნარევს.
თითოეულ კვადრატზე მოვათავსოთ ყველის ნატეხი.
ზემოდან წავუსვათ ცოტა თაფლიანი მასა.
მოვუკრათ ცომის თავი და დავხუროთ.
მოვასწოროთ ზედაპირი ოდნავი დაწოლით.
კვერცხი გავათქვიფოთ.
თითოეულ პუფს წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხის გული ფუნჯით.
მოვათავსოთ ღუმელის ფირფიტაზე დაფენილ საცხობ ქაღალდზე.
გამოვაცხოთ 15-20 წუთი, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
გამოღების შემდეგ დავადოთ წითელი შტოშის, მოცხარის ან ბროწეულის რამდენიმე მარცვალი.
გავაფორმოთ როზმარინის პატარა ტოტით.
დავაყოვნოთ 5 წუთი.
მივირთვათ თბილი.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”