კარაქი ან მარგარინი გაადნე დაბალ ცეცხლზე და გადადგი, როცა მთლიანად სითხე გახდება.
ღუმელი გააცხელე 180 გრადუსამდე და მოათავსე საცხობი ფორმა გასაცხელებლად.
კვერცხი და შაქარი კარგად ათქვიფე მიქსერით, სანამ მსუბუქი და ფაფუკი მასა გახდება.
სოდას დაასხი ძმარი, დაუმატე მაწონს და მოურიე.
მაწვნის ნარევი ჩაამატე ათქვეფილ კვერცხში და აურიე.
დაუმატე ფქვილი და ვანილი, ნელა მოურიე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ჩაახეხე ლიმონის ან ფორთოხლის კანი არომატისთვის.
გამდნარი კარაქი ჩაამატე ცომში და კარგად მოურიე.
ცხელი ფორმა გამოიღე ღუმელიდან, ჩაასხი ძირითადი ცომი, ზემოდან დაალაგე თხლად დაჭრილი ვაშლის ნაჭრები.
აცხვე 180 გრადუსზე დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში, სანამ ზედაპირი მოიბრაწება.
გაგრილებულ კექსს მოაყარე შაქრის პუდრი და მიირთვი ჩაისთან
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”