გარეცხილი და დაჭრილი ქათამი ან ძროხის ხორცი მოვხარშოთ მოზრდილ ქვაბში.
ხორცი რომ მოიხარშება, ამოვიღოთ ცალკე.
წვენი გადავასხათ სხვა ჭურჭელში.
წვრილად დაჭრილი ხახვი ჩავყაროთ ქვაბში და მოვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე კარაქში.
დავასხათ ხორცის ნახარში და წამოვადუღოთ.
ადუღებისთანავე დავუმატოთ გარჩეული და გარეცხილი ბრინჯი.
დაჭრილი კანგაცლილი პომიდორი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანში ან მსხვილ საწურზე.
ბრინჯის 5 წუთით დუღილის შემდეგ დავუმატოთ პომიდვრის პიურე.
ჩავამატოთ ხორცის ნაჭრები და ვხარშოთ ბრინჯის მოხარშვამდე.
ბოლოს ჩავყაროთ დაჭრილი ოხრახუში, ქინძი, წიწაკა, ხმელი ქინძი და უცხო სუნელი.
დავამატოთ მარილი გემოვნებით და გადმოვდგათ.
მივირთვათ ცხელად, პურთან ერთად.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”