პიცის სოუსი

პიცის სოუსი

არომატული და ნამდვილი პიცის სოუსი - პომიდორი, ნიორი, ორეგანო და არომატული ბაზილიკი ნამდვილი იტალიური გემოსთვის — იდეალურად ერწყმის ყველსა და ცომს.

წინასწარი დრო
15 წთ
მომზადების დრო
15 წთ
პორცია
4
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 2 ც პომიდორი
  • 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 1 კონა ბაზილიკი
  • 1 ჩაის კოვზი ხმელი ორეგანო
  • გემოვნებით მარილი

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია60
ცილა2 გ
ნახშირწყლები6 გ
ცხიმი3 გ
ბოჭკო1 გ
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

პიცის სოუსი მომზადების წესი

  1. 1

    პომიდორს დავასხათ მდუღარე წყალი და გავაჩეროთ რამდენიმე წუთი.

  2. 2

    გავფცქვნათ, დავჭრათ და დავბლენდეროთ ნიორთან, ბაზილიკთან და ორეგანოსთან ერთად.

  3. 3

    ტაფაზე დავასხათ ზეითუნის ზეთი და დავამატოთ მიღებული მასა.

  4. 4

    დავამატოთ ცოტა მარილი და ვადუღოთ საშუალო ცეცხლზე 10–15 წუთი, სანამ სოუსი შესქელდება.

  5. 5

    გამოიყენეთ როგორც პიცის ბაზის სოუსი ან სხვა კერძებისთვისაც.

Chef's Tips

  • შეგიძლია დაამატო ცოტა შაქარი მჟავიანობის დასაბალანსებლად.
  • თუ გსურს უფრო მოლიონის ტექსტურა, ბოლოს გაატარე საცერში.
  • გაციების შემდეგ შეინახე მინის ქილაში, მაცივარში.

რატომაა პიცის სოუსი სასარგებლო

  • პომიდორი მდიდარია C ვიტამინით, ლიკოპენითა და ანტიოქსიდანტებით. ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას, კანის მდგომარეობას და იმუნიტეტს.
  • ზეითუნის ზეთი მდიდარია ჯანსაღი ცხიმებით, ვიტამინ E-თი და ანტიოქსიდანტებით. ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას, ანთების შემცირებას და კანის ნუტრიენტურ უზრუნველყოფას.
  • ნიორი აქვს ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი. აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ამცირებს, სისხლის წნევას, შაქარს და ქოლესტერინს. აქვს ანტიმიკრობული და სოკოს საწინააღდეგო თვისებები.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”