ცეზარის სოუსი / დრესინგი

ცეზარის სოუსი / დრესინგი

მსუბუქი, არომატული ცეზარის სოუსი, რომელიც იდეალურად ერწყმის სალათებს და სხვა კერძებს. ვეგეტარიანული ვერსია ანჩოუსების გარეშე, ნაზი და კრემოვანი ტექსტურით.

წინასწარი დრო
10 წთ
მომზადების დრო
4 წთ
პორცია
4
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 50 გ პარმეზანი (ხეხილი)
  • 100 გ მაიონეზი
  • 50 მლ იოგურტი ან არაჟანი
  • 1 ჩ.კ. დიჟონის მდოგვი
  • 1 კბილი ნიორი (დაჭყლეტილი)
  • 1 ს.კ. ლიმონის წვენი
  • 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • გემოვნებით მარილი
  • გემოვნებით შავი პილპილი

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია123
ცილა1 გ
ნახშირწყლები0 გ
ცხიმი14 გ
ბოჭკო
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

ცეზარის სოუსი / დრესინგი მომზადების წესი

  1. 1

    პარმეზანი გახეხეთ წვრილად.

  2. 2

    ჯამში შეურიეთ მაიონეზი, იოგურტი, დიჟონის მდოგვი და დაჭყლეტილი ნიორი.

  3. 3

    დაამატეთ ლიმონის წვენი, ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი.

  4. 4

    კარგად აურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი მასა არ მიიღება.

  5. 5

    გემოვნებით დაარეგულირეთ მარილი და პილპილი.

  6. 6

    გამოიყენეთ დაუყოვნებლივ ან შეინახეთ მაცივარში 2 დღემდე.

Chef's Tips

  • ყველა ინგრედიენტი ცივი უნდა იყოს უკეთესი ტექსტურისა და გემოსთვის.
  • საუკეთესო შედეგისთვის გამოიყენეთ ახლად გახეხილი პარმეზანი.
  • შეგიძლიათ მოამზადოთ ბლენდერში, რომ ტექსტურა კიდევ უფრო ნაზი გახდეს.
  • ლიმონის წვენი შეგიძლიათ შეცვალოთ თეთრი ღვინის ძმრით განსხვავებული არომატისთვის.

რატომაა ცეზარის სოუსი / დრესინგი სასარგებლო

  • არაჟანი შეიცავს პრობიოტიკებს, რაც აუმჯობესებს ნაწლავების ფუნქციონირებას. შეიცავს ჯანმრთელ ლიპიდებს, რაც არეგულირებს წონას და დევნის ჭარბ ცხიმს ორგანიზმიდან.
  • ნიორი აქვს ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი. აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ამცირებს, სისხლის წნევას, შაქარს და ქოლესტერინს. აქვს ანტიმიკრობული და სოკოს საწინააღდეგო თვისებები.
  • ზეითუნის ზეთი მდიდარია ჯანსაღი ცხიმებით, ვიტამინ E-თი და ანტიოქსიდანტებით. ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას, ანთების შემცირებას და კანის ნუტრიენტურ უზრუნველყოფას.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”