50 მლ წყალში გახსენი ყველა სუნელი, ნიორი და მარილი.
დაამატე ნიგოზი და დააბლენდერე ერთგვაროვან მასამდე.
ნელ-ნელა დაამატე გადადუღებული წყალი სასურველი კონსისტენციის მიღებამდე.
შეგიძლია მიირთვა ღომთან, შემწვარ ქათამთან ან თევზთან.
ბაჟეზე მოსასხმელი ზეთის მოსამზადებლად — წინა დღეს სიმინდის ზეთში გახსენი დაფქული წითელი წიწაკა და ყვითელი ყვავილი.
მეორე დღეს ზეთი გადაწურე და მოასხი უკვე გამზადებულ ბაჟეს.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”