ყველა ინგრედიენტი კარგად გარეცხე და მოამზადე.
მჟაუნას და რეჰანის მთლიან ფოთლებს დაუმატე დაჭრილი ატამი, პომიდორი და მარწყვი.
მოაყარე მსხვილად დაფშვნილი ფეტა ან სხვა რბილი ყველი.
ჩაამატე მჭადის ბურთულები და ბალზამიკოს სოუსი.
მოაყარე სეზამის მარცვლები და ფრთხილად აურიე.
მიირთვი ცივად, იდეალურია ზაფხულის დღეებში.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”