ცეზარის სალათი ქათმით

ცეზარის სალათი ქათმით

კლასიკური ცეზარის სალათი ქათმის მკერდით, პარმეზანით და ნაზი დრესინგით, რომელიც იდეალურია მსუბუქი ლანჩისთვის ან სადილისთვის.

წინასწარი დრო
15 წთ
მომზადების დრო
10 წთ
პორცია
4
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 400 გ სალათის ფოთოლი
  • 400 გ ქათმის მკერდი
  • 60 გ კრუტონები
  • 40 გ პარმეზანის ხეხილი
  • 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • გემოვნებით მარილი, პილპილი
  • 80 გ მაიონეზი
  • 2 ს.კ. ლიმონის წვენი
  • 2 ცალი ანჩოუსის ფილე (სურვილისამებრ)
  • 1 კბილი ნიორი
  • 20 გ პარმეზანი
  • 1 ჩ.კ. მდოგვი

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია200
ცილა12 გ
ნახშირწყლები5 გ
ცხიმი14 გ
ბოჭკო1 g
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

ცეზარის სალათი ქათმით მომზადების წესი

  1. 1

    ქათმის მკერდი გაწმინდეთ, მსუბუქად მიაყარეთ მარილი და პილპილი.

  2. 2

    შეწვით გრილზე ან ტაფაზე ზეითუნის ზეთში თითო მხარეს 4–5 წუთი, სანამ მთლიანად მოიხარშება.

  3. 3

    გააცივეთ და დააჭერით ნაჭრებად.

  4. 4

    ბლენდერში შეურიეთ მაიონეზი, ლიმონის წვენი, ანჩოუსი, ნიორი, მდოგვი და პარმეზანი, დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

  5. 5

    რომაინის სალათის ფოთოლი გარეცხეთ, კარგად გააშრეთ და მსხვილად დაჭერით.

  6. 6

    დიდ ჯამში ჩაყარეთ სალათის ფურცლები, კრუტონები და ქათამი.

  7. 7

    გადაასხით დრესინგი და ნაზად აურიეთ.

  8. 8

    ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი პარმეზანი და დაასერვირეთ.

Chef's Tips

  • ყველა ინგრედიენტი, განსაკუთრებით სალათის ფურცლები და ქათამი, უნდა იყოს კარგად გაგრილებული, რათა ტექსტურა და სიწმინდე შეინარჩუნოს.
  • დრესინგი მოამზადეთ სერვირებამდე ცოტა ხნით ადრე, რათა არ დაკარგოს სიგრილე და არ დაიშალოს.
  • კრუტონები დაამატეთ სერვირების წინ, რომ არ გაიჟღინთოს და შეინარჩუნოს ხრაშუნა სტრუქტურა.
  • რომაინის სალათის ფურცლები კარგად გააშრეთ, რომ დრესინგი უკეთ შეიწოვოს.

რატომაა ცეზარის სალათი ქათმით სასარგებლო

  • სალათის ფოთოლი ორგანიზმს ამარაგებს წყლით. მდიდარია A,C და K ვიტამინებით,ფოლიუმის მჟავით და ბოჭკოთი. ხლეს უწყობს თვალების და ძვლების ჯანმრთელობას
  • ზეითუნის ზეთი მდიდარია ჯანსაღი ცხიმებით, ვიტამინ E-თი და ანტიოქსიდანტებით. ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას, ანთების შემცირებას და კანის ნუტრიენტურ უზრუნველყოფას.
  • ნიორი აქვს ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი. აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ამცირებს, სისხლის წნევას, შაქარს და ქოლესტერინს. აქვს ანტიმიკრობული და სოკოს საწინააღდეგო თვისებები.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”