ლიმონი კანით გავხეხოთ სახეხზე და მოვაშოროთ ცედრა.
გამოვწუროთ ლიმონის წვენი.
ჯამში ჩავყაროთ 200გ შაქარი და დავამატოთ ლიმონის ცედრა.
კარგად მოვურიოთ, რომ ცედრა შაქართან კარგად შეერიოს.
დავამატოთ დამდნარი კარაქი და ავურიოთ.
შემდეგ დავამატოთ ზეთი და ლიმონის წვენი, კარგად მოვურიოთ.
დავამატოთ თითო-თითო კვერცხი და თითოეულის დამატების შემდეგ კარგად შევურიოთ კვერცხი მასას.
ჩავამატოთ საცერში გატარებული ფქვილი და გამაფხვიერებელი.
დავამატოთ რძე და ვანილი.
ყველაფერი კარგად ავურიოთ ერთგვაროვან მასამდე.
გადავიტანოთ კექსის გამოსაცხობ ფორმაში, რომელშიც ჩაფენილია კალკა ან საცხობი ქაღალდი.
მასის შუაში სირძეზე გავავლოთ კოვზი და გავაკეთოთ პატარა არხივით ხაზი.
ვაცხოთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 50 წუთი.
სანამ კექსი ცხვება, ცალკე ჯამში ჩავყაროთ 100გ შაქარი და დავასხათ 50მლ ლიმონის წვენი.
დავდგათ ცეცხლზე და ვურიოთ სანამ შაქარი სრულად გაიხსნება.
გამომცხვარ ცხელ კექსს მოვასხათ ლიმონის სიროფი.
თეთრი მინანქარისთვის შაქრის პუდრა გავხსნათ ცოტაოდენ წყალში, რომ მივიღოთ სქელი სითხე. მოვასხათ გაგრილებულ კექსს ზემოდან.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”