ყიყლიყო — იგივე ფრანგული ტოსტი ძალიან მარტივი კერძია, რომელიც მზადდება კვერცხისა და პურის კომბინაციით. ფაფუკი და ოდნავ ხრაშუნა პურის ფენები, შემწვარი ყველის არომატით, იდეალურია საუზმისთვის
კვერცხი კარგად ათქვიფე და დაუმატე ცოტაოდენი მარილი.
პური დაჭერი თხელ ნაჭრებად ან გამოიყენე ტოსტერის პური.
ტაფა გააცხელე და ცხელ ტაფაში მოათავსე კარაქი ან ზეთი.
პურის ნაჭრები ამოავლე ათქვეფილ კვერცხში ისე, რომ ცოტაოდენი მასა დარჩეს და გადაიტანე ცხელ ტაფაზე.
დარჩენილ კვერცხის მასაში ჩახეხე ყველი, მოურიე და გადაიტანე პურის ნაჭრებზე ისე, რომ ზედაპირი კარგად დაფაროს.
ტაფას დაახურე და დატოვე საშუალო ცეცხლზე.
როდესაც ყველი კარგად გადნება, გადააბრუნე ნაჭრები ყველიანი ზედაპირით ქვემოთ, კვლავ დაახურე და შეწვი რამდენიმე წუთით, სანამ ყველიც მოიბრაწება.
ყიყლიყოები გადაიტანე თეფშზე და მიირთვით ნებისმიერი სოუსით ან ძეხვით ან მის გარეშე.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”