კვერცხი პომიდორში, იგივე შაკშუკა - მარტივი და არომატული კერძი, სადაც მსუბუქად შემწვარი ხახვი და წვნიანი პომიდორი ქმნის არომატულ სოუსს, რომელშიც ნაზად იხარშება კვერცხი. იდეალურია როგორც საუზმისთვის, ასევე ლანჩზე ან მსუბუქი სადილისთვის.
ხახვი წვრილად დაჭერი და მოხრაკე ზეთში ან კარაქში.
პომიდორს მოაშორე კანი, დაჭერი პატარა კუბებად და დაამატე მოხრაკულ ხახვს.
დაუმატე ქინძი და მარილი, მოურიე და მოხარშე დაბალ ცეცხლზე, სანამ პომიდორი წამოდუღდება.
შემდეგ ჩაახალე კვერცხები მთელ-მთელად ისე, რომ გული არ დაიშალოს.
თითოეულ კვერცხს მოაყარე ცოტაოდენი მარილი, დააფარე თავსახური და ხარშე დაბალ ცეცხლზე 10–15 წუთის განმავლობაში.
სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარე ცოცხალი ქინძი ან რეჰანი.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”