ომლეტი ყველით და პომიდვრით

ომლეტი ყველით და პომიდვრით

ომლეტი ანუ შემწვარი კვერცხი ყველით და პომიდვრით — მსუბუქი და გემრიელი კერძი, რომელიც იდეალურია როგორც საუზმისთვის, ასევე მსუბუქი სადილისთვის. ნაზი კვერცხის მასა, არომატული ბულგარული წიწაკა, წვნიანი პომიდორი და დამდნარი ყველი ერთმანეთს სრულყოფილად ავსებს.

წინასწარი დრო
10 წთ
მომზადების დრო
20 წთ
პორცია
2
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 5 ცალი — კვერცხი
  • 1 თავი — ხახვი
  • 1 ცალი — წითელი ბულგარული წიწაკა
  • 100 გ — ყველი (გახეხილი ან დაჭრილი)
  • 1 ცალი — პომიდორი
  • გემოვნებით — მარილი
  • გემოვნებით — ხმელი რეჰანი
  • საჭიროებისამებრ — კარაქი ან ზეთი

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია290
ცილა18 გ
ნახშირწყლები8 გ
ცხიმი22 გ
ბოჭკო2 გ
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

ომლეტი ყველით და პომიდვრით მომზადების წესი

  1. 1

    ხახვი და ბულგარული წიწაკა წვრილად დაჭერი და მოთუშე კარაქში ან ზეთში დაბალ ცეცხლზე.

  2. 2

    ყველი გახეხე ან წვრილად დაჭერი.

  3. 3

    პომიდორს მოაშორე კანი და წვნიანი ნაწილები, რბილობი დაჭერი მოგრძო ნაჭრებად.

  4. 4

    კვერცხი ათქვიფე, დაუმატე მარილი და დაასხი მოთუშულ ხახვსა და ბულგარულ წიწაკას. მსუბუქად მოურიე.

  5. 5

    ზემოდან მოათავსე პომიდორი, შემდეგ ყველი და მოაყარე ხმელი რეჰანი.

  6. 6

    დაფარე თავსახური და დატოვე დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 10 წუთი.

  7. 7

    ომლეტი მზად არის, როდესაც ზედა ფენა მთლიანად გაშრება.

Chef's Tips

  • შეგიძლია დაამატო ახალი მწვანილი, მაგალითად ცოცხალი რეჰანი, ქინძი ან კამა.
  • შეგიძლია ამოიღო ან დაამატო ნებისმიერი ინგრედიენტი.

რატომაა ომლეტი ყველით და პომიდვრით სასარგებლო

  • კვერცხი მდიდარია ცილებით, ანტიოქსიდანტებით და ვიტამინებით (A, D, B12). ხელს უწყობს კუნთების განვითარებას, ტვინის ფუნქციის გაუმჯობესებას და იმუნურ სისტემას.
  • ხახვი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, C ვიტამინით და ქრომით. ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას, ანთების შემცირებას და იმუნიტეტს.
  • ბულგარული წიწაკა მდიდარია C ვიტამინით, ანტიოქსიდანტებითა და ბეტა-კაროტინით. ხელს უწყობს იმუნიტეტს, კანის ჯანმრთელობას და ანთების შემცირებას.
  • ყველი მდიდარია კალციუმით, ვიტამინ B12-თი და ცილებით. ხელს უწყობს ძვლების ჯანმრთელობას, კბილების სიძლიერეს და ენერგიას.
  • პომიდორი მდიდარია C ვიტამინით, ლიკოპენითა და ანტიოქსიდანტებით. ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას, კანის მდგომარეობას და იმუნიტეტს.
  • კარაქი მდიდარი A, D, K ვიტამინებით. სასარგებლოა ძვლის ჯანმრთელობისთვის, იმუნიტეტის გასაძლიერებლად და ენერგიის მისაღებად, თუმცა ზომიერად უნდა იქნას გამოყენებული.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”