კარაქი ან მარგარინი გაადნე დაბალ ცეცხლზე და გადადგი, როცა მთლიანად სითხე გახდება.
ღუმელში მოათავსე საცხობი ფორმა გასაცხელებლად, 180 გრადუსზე
კვერცხი და შაქარი კარგად ათქვიფე მიქსერით, სანამ მსუბუქი მასა გახდება.
სოდას დაასხი ძმარი, დაუმატე მაწონს და მოურიე.
მაწვნის ნარევი ჩაამატე ათქვეფილ კვერცხში და აურიე.
დაუმატე ფქვილი და ვანილი, ნელა მოურიე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
გამდნარი კარაქის მცირე ნაწილი დატოვე ჯამში, დანარჩენი ჩაამატე ცომში.
ჯამში დარჩენილ კარაქში ჩაამატე 3 სუფრის კოვზი კექსის მასა და დაუმატე კაკაო.
ცხელი ფორმა გამოიღე ღუმელიდან, ჩაასხი ძირითადი ცომი, შემდეგ შუაში ჩაამატე კაკაოიანი მასა და გადაანაწილე წრიული მოძრაობით.
აცხვე 180 გრადუსზე დაახლოებით 1 საათი, სანამ ზედაპირი მოიბრაწება.
გაგრილებულ კექსს მოაყარე შაქრის პუდრი.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”