ჯამში ჩაყარე ფქვილი, რძე და კვერცხი. ათქვიფე ერთგვაროვან მასამდე.
შეგიძლია მასა დაასვენო მაცივარში 30 წუთით (არ არის სავალდებულო).
დაასხი ცოტაოდენი ზეთი ან კარაქი ცხელი ტაფის ზედაპირზე.
ჩაასხი 1/3 ჭიქა ცომი და წრეებად გადაანაწილე.
როცა ნაპირები და ზედა მხარე გაშრება, გადააბრუნე.
მეორე მხარე შეწვი 1 წუთით, სანამ ოდნავ ოქროსფერი გახდება.
გაიმეორე დარჩენილი ცომით და სერვირებამდე შეინახე თბილად.
მოამზადე სასურველი ტოპინგებით — ტკბილი ან მარილიანი.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”