
სახლური საქონლის ხორცის კატლეტი -გატარებულ ხორცი ხახვით, მწვანილებითა და კარაქით. ნოყიერი, წვნიანი და უგემრიელესი კერძი, რომელიც გარნირთან ერთად სრულყოფილ სადილს ქმნის.
კარაქი მაცივრიდან გამოვიღოთ რამდენიმე საათით ადრე, რომ დარბილდეს.
ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
დავტოვოთ რამდენიმე ნაჭერი.
დანარჩენი ნაწილი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.
ასევე გავატაროთ ხახვი, ნიორი, მსხვილად დაჭრილი ქინძი თავის ღეროებიანად და რეჰანი.
გავატაროთ დარჩენილი ხორცის ნაჭრებიც.
ორი ნაჭერი ტოსტის პური დავალბოთ წყალში.
კარგად გავწუროთ და ისიც გავატაროთ მანქანაში.
დავუმატოთ ერთი კვერცხი, მარილი, პაპრიკა და შავი პილპილი.
კარგად ავზილოთ ხელით.
ბოლოს დავუმატოთ დარბილებული კარაქი.
კარგად შევაზილოთ ყველაფერი ერთად.
გავაკეთოთ კატლეტები სასურველი ფორმისა და ზომის.
ტაფაზე დავასხათ ზეთი და კარგად გავაცხელოთ.
კატლეტები ამოვავლოთ მჭადის ფქვილში და დავდოთ ჯერ მაღალ ცეცხლზე რამდენიმე წუთი ორივე მხრიდან, რომ ქერქი გაიკეთოს და არ გამოშრეს.
შემდეგ დავუწიოთ ცეცხლს და შევწვათ თითო მხარეს დაახლოებით 12-15 წუთი.
მივირთვათ თბილად, სასურველი გარნირით.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”