ქაბაბი ქართულად რეცეპტი

ქაბაბი ქართულად

ქაბაბის ქართული ვერსია — ძროხისა და ღორის ხორცის ნაზავი, შამფურზე შეწვარი და კოწახურით გაფორმებული. სუნელებით გაჯერებული, ხორციანი და უგემრიელესი კერძი, რომელიც ლავაშთან ერთად მიირთმევა.

წინასწარი დრო
25 წთ
მომზადების დრო
30 წთ
პორცია
6
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 1 კგ ძროხის ხორცი
  • 0,5 კგ ღორის ხორცი
  • 2 თავი ხახვი
  • 2 ც კვერცხი
  • გემოვნებით კოწახური
  • გემოვნებით პილპილი
  • გემოვნებით მარილი
  • ლავაში მიწოდებისთვის

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია420
ცილა32 გ
ნახშირწყლები8 გ
ცხიმი28 გ
ბოჭკო1 გ
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

ქაბაბი ქართულად მომზადების წესი

  1. 1

    ძროხის ოდნავ ცხიმიანი რბილი ხორცი, ღორის ხორცი და ხახვი ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

  2. 2

    შევაზავოთ მარილით, პილპილით და კოწახურით.

  3. 3

    დავამატოთ გათქვეფილი კვერცხი და ხელით კარგად ავურიოთ.

  4. 4

    დავყოთ ნაწილებად და გავაცხელოთ შამფურები.

  5. 5

    ხელით შემოვახვიოთ შეზავებული ხორცი ცხელ შამფურზე.

  6. 6

    შევწვათ ყველა მხრიდან, სანამ კარგად შეიწვება.

  7. 7

    როცა მზად იქნება, ფრთხილად მოვაცილოთ შამფურიდან.

  8. 8

    შემწვარი ქაბაბი მოვათავსოთ ლავაშზე და შევახვიოთ.

  9. 9

    მოვაყაროთ კოწახური და ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი.

  10. 10

    მივირთვათ ცხელად, საწებელასთან ან აჯიკასთან ერთად.

Chef's Tips

  • შამფურები კარგად გააცხელეთ, რომ ხორცი არ მიეკრას.
  • შეგიძლიათ ქაბაბს დაუმატოთ წვრილად დაჭრილი ქინძი დამატებითი არომატისთვის.
  • უმჯობესია შევწვათ ბუნებრივ ნახშირზე განსაკუთრებული გემოსთვის.
  • ძველ რეცეპტებში ზემოდან მოსაყრელად იყენდებდნენ თუთუბოს

რატომაა ქაბაბი ქართულად სასარგებლო

  • ხორცი ცილის უმნიშვნელოვანესი წყაროა და მისი მოხმარებით ორგანიზმი უზრუნველყოფილია ყველა იმ ამინომჟავათი, რომელთა მიღებაც მცენარეული საკვებიდან შეუძლებელია .
  • ხახვი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, C ვიტამინით და ქრომით. ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას, ანთების შემცირებას და იმუნიტეტს.
  • კვერცხი მდიდარია ცილებით, ანტიოქსიდანტებით და ვიტამინებით (A, D, B12). ხელს უწყობს კუნთების განვითარებას, ტვინის ფუნქციის გაუმჯობესებას და იმუნურ სისტემას.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”