ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებულ კარაქს დაუმატე შაქარი და თაფლი.
ათქვიფე კარგად, მიქსერით ან ხელით, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
დაამატე სანელებლები — ჯანჯაფილი, დარიჩინი, მიხაკი და კარდამონი.
შეურიე სოდა და წყალი, შემდეგ კი ნელ-ნელა ჩაყარე ფქვილი და მოზილე ცომი.
ცომი გაახვიე ფოლგაში და შეინახე ცივ ადგილას ერთი დღე-ღამის განმავლობაში.
გაცივებული ცომის ნაწილი გააბრტყელე თხლად, დაჭერი სასურველ ფორმებად.
დაალაგე ცხიმწასმულ ფირფიტაზე და გამოაცხვე წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 200°C-ზე დაახლოებით 5 წუთით თითო ფირფიტა.
გაცივების შემდეგ მიირთვი სურნელოვან ჩაისთან ერთად.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”