ორცხობილა დაფშვენი ერთგვაროვან ფხვნილამდე და შეურიე დამდნარი კარაქი.
მიღებული მასა ჩაასხი მრგვალ ფორმაში და კარგად დატკეპნე, რომ დაფაროს ძირი.
წყალში ჩაყარე ჟელატინი, დადგი დაბალ ცეცხლზე და ურიე გათბომამდე (არ აადუღო).
ბლენდერში ათქვიფე ხაჭო, არაჟანი და შაქარი ერთგვაროვან მასად.
დაამატე ოდნავ თბილი ჟელატინი და კარგად მოურიე.
მიღებული კრემი დაასხი ორცხობილიან ფორმაში და მოათავსე მაცივარში დაახლოებით 1 საათით.
ხილის ჟელატინი გახსენი წყალში დაბალ ცეცხლზე, ურიე კარგად, მაგრამ არ აადუღო.
გაციებული ჩიზქეიქი ამოიღე მაცივრიდან, მორთე სასურველი ხილით და ფრთხილად დაასხი ფერადი ჟელატინი.
დააბრუნე მაცივარში სულ მცირე 2 საათით, სანამ სრულად გამაგრდება.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”