ბრინჯი თურქულად

ბრინჯი თურქულად

მოხარშული ბრინჯი მოხალული ვერმიშელით — მსუბუქი და ჯანსაღი კერძი, რომელიც გამოდგება როგორც მთავარ კერძად, ასევე გარნირად ან ტკბილ დესერტად.

წინასწარი დრო
5 წთ
მომზადების დრო
25 წთ
პორცია
4
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 1,5 ჭიქა — ბრინჯი
  • 1 ჭიქა — ვერმიშელი
  • 3 ჭიქა — წყალი
  • 50 გ — კარაქი
  • გემოვნებით — მარილი

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია320
ცილა6 გ
ნახშირწყლები58 გ
ცხიმი8 გ
ბოჭკო2 გ
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

ბრინჯი თურქულად მომზადების წესი

  1. 1

    ბრინჯს დაასხი ადუღებული წყალი ისე, რომ დაფაროს.

  2. 2

    კარაქში დაბალ ცეცხლზე მოხალე ვერმიშელი, სანამ ოქროსფერი გახდება.

  3. 3

    ბრინჯი გადაწურე საწურში და გადავლე ცივი წყალი.

  4. 4

    მოხალულ ვერმიშელს დაამატე ბრინჯი, ადუღებული წყალი, მარილი და მოურიე.

  5. 5

    დაფარე ქვაბი და ხარშე დაბალ ცეცხლზე, სანამ წყალს ბოლომდე შეიშრობს.

Chef's Tips

  • ვერმიშელი აუცილებლად კარგად მოხალე, რომ კერძს კარაქის გემო და მუქი ოქროსფერი ჰქონდეს.
  • მარილი ძალიან ცოტა დაამატე, რომ მერე სოუსებით შეძლო გემოს დარეგულირება

რატომაა ბრინჯი თურქულად სასარგებლო

  • ბრინჯი არ შეიცვას გლუტენს. ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას და გულის ჯანმრთელობას. ამაღლებს სეროტონინს - კარგ ხასიათზე მომყვან ჰორმონს. არეგულირებს მადას.
  • კარაქი მდიდარი A, D, K ვიტამინებით. სასარგებლოა ძვლის ჯანმრთელობისთვის, იმუნიტეტის გასაძლიერებლად და ენერგიის მისაღებად, თუმცა ზომიერად უნდა იქნას გამოყენებული.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”