ატრია ქათმით და სოიოს სოუსით

ატრია ქათმით და სოიოს სოუსით

ატრია ქათმის ხორცით — ესაა სპაგეტი, წვრილად დაჭრილი ქათმის ფილე, მწვანე და წითელი ბულგარული წიწაკა, სტაფილო და ხახვი არეული სურნელოვან სოიოს სოუსში . იდეალურია ცხელი, ძირითადი სადილისთვის.

წინასწარი დრო
15 წთ
მომზადების დრო
40 წთ
პორცია
4
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 500 გ - ქათმის ფილე
  • 300 გ - მაკარონი ან სპაგეტი
  • 1 ც - მწვანე ბულგარული წიწაკა
  • 2 ც - წითელი ბულგარული წიწაკა
  • 2 ც - სტაფილო
  • 1 თავი - ხახვი
  • 2 კბილი - ნიორი
  • გემოვნებით - სოიოს სოუსი
  • გემოვნებით - კეტჩუპი
  • 2 ს.კ. - ზეითუნის ზეთი
  • მარილი — გემოვნებით

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია450
ცილა30 გ
ნახშირწყლები50 გ
ცხიმი12 გ
ბოჭკო5 გ
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

ატრია ქათმით და სოიოს სოუსით მომზადების წესი

  1. 1

    ქათმის ფილე დაჭერი პატარა მოგრძო კუბიკებად, მოაყარე ცოტა მარილი და წაუსვი სოიოს სოუსი.

  2. 2

    მოთუშე ქათმის ფილე ზეითუნის ზეთში, სანამ მსუბუქად მოიხრაკება.

  3. 3

    დაამატე წვრილად დაჭრილი ხახვი, მწვანე და წითელი ბულგარული წიწაკა, სტაფილო და ერთად შუშე დაბალ ცეცხლზე.

  4. 4

    დაამატე დაჭყლეტილი ნიორი და შუშე კიდევ რამდენიმე წუთი.

  5. 5

    მოხარშე სპაგეტი, გადაწურე და გაავლე ცივი წყალი.

  6. 6

    კეტჩუპი და სოიოს სოუსი აურიე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

  7. 7

    ჩაუშვი სპაგეტი ტაფაში, შეაზავე სოუსით და კარგად აურიე.

  8. 8

    დაამატე მარილი გემოვნებით და მიირთვი ცხელი.

Chef's Tips

  • ქათმის ფილე პატარა კუბიკებად დაჭრა უზრუნველყოფს სწრაფად და თანაბრად შემწვარს.
  • თუ გსურს მეტი არომატი, დააყარე ცოტა დაფქვილი პილპილი ან მწვანილი.
  • შეგიძლია მოაყარო სეზამის მარცვლები ან დაახეხო პარმეზანი

რატომაა ატრია ქათმით და სოიოს სოუსით სასარგებლო

  • ქათმის ფილე მაღალი ცილებით, დაბალი ცხიმებით. ხელს უწყობს კუნთების შენარჩუნებას, ენერგიის მომატებას და ადვილად მონელებადია.
  • ბულგარული წიწაკა მდიდარია C ვიტამინით, ანტიოქსიდანტებითა და ბეტა-კაროტინით. ხელს უწყობს იმუნიტეტს, კანის ჯანმრთელობას და ანთების შემცირებას.
  • ხახვი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, C ვიტამინით და ქრომით. ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას, ანთების შემცირებას და იმუნიტეტს.
  • ნიორი აქვს ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი. აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ამცირებს, სისხლის წნევას, შაქარს და ქოლესტერინს. აქვს ანტიმიკრობული და სოკოს საწინააღდეგო თვისებები.
  • ზეითუნის ზეთი მდიდარია ჯანსაღი ცხიმებით, ვიტამინ E-თი და ანტიოქსიდანტებით. ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას, ანთების შემცირებას და კანის ნუტრიენტურ უზრუნველყოფას.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”