ამოლესილი ლობიო — მდიდარი არომატით, სურნელოვანი მწვანილითა და სუნელებით. ამოლესილი ლობიო იდეალურია როგორც მთავარი კერძი, ასევე ხრაშუნა მჭადთან ან მწნილებთან ერთად.
ლობიო კარგად გაარჩიე და გარეცხე.
დაასხი წყალი და დაადგი მაღალ ცეცხლზე.
პირველი ადუღების შემდეგ წყალი გადაასხი და დაასხი ახალი წყალი მოსახარშად.
ლობიო რომ თითქმის მოიხარშება, დაამატე 2-3 დაფნის ფოთოლი.
ტაფაზე ზეთში მოხრაკე წვრილად დაჭრილი ხახვი.
მოხარშულ ლობიოს დაამატე ნახევარი ქინძი, დანარჩენი მწვანილები, სუნელები და მარილი.
ამოლესე სპეციალური სალესით, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოს.
ბოლოს დაუმატე მოხრაკული ხახვი და მოურიე.
სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარე დარჩენილი დაჭრილი ქინძი.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”