
ტრადიციული აზიური ტოლმა კომბოსტოს ფოთლებში — ხორცის ნაზი გუნდები ბრინჯით, შეხვეული მსხვილ კომბოსტოს ფოთლებში და მოხარშული პომიდვრის სოუსში. საზეიმო, გემრიელი და ჯანსაღი კერძი.
გარეცხილი და დაჭრილი ძროხის ხორცი და ხახვი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ორჯერ.
დავუმატოთ შავი პილპილი, მარილი, წვრილად დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი და ქონდარი.
დავამატოთ ბრინჯი და კარგად ავზილოთ ყველა ინგრედიენტი.
კომბოსტოს სათითაოდ მოვაშოროთ მთლიანი ფოთლები.
ჩავდოთ მდუღარე წყალში და გავთუთქოთ რამდენიმე წუთი.
ამოღებულ ფოთლებს დანით ფრთხილად ავათალოთ შუა ღერის სქელი ნაწილი.
1-2 სუფრის კოვზი ხორცის გუნდა ჩავდოთ თითოეულ ფოთოლში და კარგად გადავხვიოთ.
ჩავალაგოთ ქვაბში მჭიდროდ, ერთმანეთის გვერდით.
გატარებულ პომიდორს ან ტომატიან წყალს დავუმატოთ ცოტა მარილი და შავი პილპილი.
დავასხათ ტოლმებს პომიდვრის სოუსი, რომ კარგად დაფაროს.
დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ ზომიერ ცეცხლზე 60-75 წუთი, მზადყოფნამდე.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”