სოკო კარგად გარეცხე და დაჭერი მოგრძო ნაჭრებად.
გადაიტანე ღრმა ტაფაში, დაამატე წყალი და ხარშე დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში.
ამ დროს მოხარშე კარტოფილი კანიანად, შემდეგ გააციე და გააცალე ქერქი.
სოკოს მოხარშვის შემდეგ გადაწურე ზედმეტი წყალი, დაამატე ზეთი და ოდნავ მოხრაკე ოქროსფრამდე.
დაუმატე ხმელი ქონდარი, შავი პილპილი და მარილი — აურიე და გამორთე ცეცხლი.
კარტოფილი დაჭერი 0.5 სმ სისქის რგოლებად და გადაანაწილე ცეცხლგამძლე ფორმაში ერთ ფენად.
მოაყარე მარილი და შავი პილპილი, შემდეგ დაამატე მოხრაკული სოკო ფენად.
ზემოდან გადაანაწილე არაჟანი ან მაიონეზი და გაასწორე ზედაპირი.
მოათავსე ღუმელში 200°C ტემპერატურაზე, სანამ ზედა ნაწილი არ შეწითლდება.
მიტანის წინ მოაყარე დაჭრილი კამა და სურვილისამებრ — გახეხილი ყველი.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”