ქარვისფერი, გამჭვირვალე და არომატული მურაბა სამოთხის ვაშლით — ტკბილი და ოდნავ მჟავე გემო იდეალურ ბალანსს ქმნის. პატარა საყვარელი ბურთულები შესანიშნავია ჩაისთან ან დესერტად.
სამოთხის ვაშლები კარგად გარეცხე და ყუნწები დაუტოვე.
თუ ყუნწები ძალიან გრძელია, ნახევრამდე მოაჭერი.
დაჩხვლიტე ვაშლები ხის ჩხირით.
დაასხი ადუღებული წყალი და გააჩერე 10–15 წუთი, შემდეგ გადაწურე.
შაქარს დაასხი წყალი და აადუღე, მოხადე ქაფი.
ჩაყარე გაცივებული ვაშლები სიროფში და ხარშე დაბალ ცეცხლზე.
როცა სიროფი შესქელდება, დაამატე ცოტა ვანილი.
როცა ვაშლი და სიროფი გამჭირვალე ქარვისფერი გახდება, მურაბა მზადაა.
მურაბა გადაიტანე ქილებში და მოხუფე ცხელი.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”