რულეტი ქიშმიშით და ნიგვზით

რულეტი ქიშმიშით და ნიგვზით

არომატული და მარტივად მოსამზადებელი ქიშმიშიანი რულეტი გემრიელი საშუალებაა დღის დასაწყებად ჩაისთან ერთად.

წინასწარი დრო
25 წთ
მომზადების დრო
30 წთ
პორცია
8
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 1 ქილა — არაჟანი
  • 1/2 ქილა — მაწონი
  • 1 სუფრის კოვზი — ძმარი
  • 1/2 ჩაის კოვზი — სოდა
  • 300 გ — დაფქვილი ნიგოზი
  • 300 გ — ქიშმიში (გარეცხილი და გამოშრილი)
  • 1,5 ჩაის ჭიქა — შაქარი
  • 1/2 ჩაის კოვზი — დარიჩინი
  • 1–2 ცალი — მიხაკი ან ლიმონის ქერქი
  • მარილი — გემოვნებით

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია320
ცილა6 გ
ნახშირწყლები40 გ
ცხიმი15 გ
ბოჭკო3 გ
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

რულეტი ქიშმიშით და ნიგვზით მომზადების წესი

  1. 1

    არაჟანსა და მაწონს დაუმატე ძმარი და სოდა, აურიე და ჩაამატე ფქვილში. კარგად მოზილე ცომი.

  2. 2

    ცომი გაყავი სამ ნაწილად, რათა შესაძლებელი იყოს თხლად გაბრტყელება.

  3. 3

    ქიშმიში, დაფქვილი ნიგოზი და შაქარი აურიე, დაუმატე დარიჩინი ან ლიმონის ქერქი და ერთი-ორი მიხაკი.

  4. 4

    გაბრტყელებულ ცომზე მოაყარე ნიგოზისა და ქიშმიშის ნარევი და შეახვიე ცომი რულეტივით.

  5. 5

    გამოაცხვე 180°C ტემპერატურაზე 25–30 წუთი, სანამ რულეტი ოქროსფრად დაიბრაწება.

  6. 6

    გამოიღე ღუმლიდან და გააჩერე რამდენიმე წუთი გასაგრილებლად.

Chef's Tips

  • ქიშმიში ადრე გარეცხეთ და გააშრეთ, რომ რულეტი ტენიანი არ გამოვიდეს.
  • დარიჩინი ან მიხაკი დამატებით არომატს სძენს, ამიტომ შეგიძლიათ სურვილისამებრ შეამციროთ ანდ გაზარდოთ რაოდენობა.
  • ცომი ძალიან თხლად გააბრტყელეთ, რათა რულეტი თანაბრად გამოცხვეს.

რატომაა რულეტი ქიშმიშით და ნიგვზით სასარგებლო

  • არაჟანი შეიცავს პრობიოტიკებს, რაც აუმჯობესებს ნაწლავების ფუნქციონირებას. შეიცავს ჯანმრთელ ლიპიდებს, რაც არეგულირებს წონას და დევნის ჭარბ ცხიმს ორგანიზმიდან.
  • მაწონი შეიცავს პრობიოტიკებს, რომლებიც ხელს უწყობენ ნაწლავების ჯანმრთელობას, საჭმლის მომნელებელ სისტემას, წონის რეგულირებას და ქოლესტერინის დონის შემცირებას სისხლში.
  • ნიგოზი მდიდარია ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებით, ანტიოქსიდანტებით, მაგნიუმითა და ცილებით. სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის, ტვინის ჯანმრთელობისთვის, ანთების შემცირებისა და კანისთვის.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”