პიცა ბებოს ლავაშით

პიცა ბებოს ლავაშით

მარტივად მოსამზადებელი, არომატული პიცა ბებოს ლავაშით - აღმოჩნდი იტალიაში სახლიდან გაუსვლელად. პიცის სოუსი, ხრაშუნა ლავაში და გამდნარი ყველი ქმნიან დაუვიწყარ კომბინაციას.

წინასწარი დრო
15 წთ
მომზადების დრო
30 წთ
პორცია
4
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 2 ფირფიტა ბებოს ლავაში
  • 300გ ყველი (ჭყინტი, სულგუნი ან მოცარელა)
  • 100გ ბეკონი
  • 100გ ძეხვი
  • 1 ც კვერცხი
  • 2 სუფრის კოვზი მაწონი
  • 1 ც მწვანე ბულგარული წიწაკა
  • 1 ც წითელი ბულგარული წიწაკა
  • 1 კონა ბაზილიკი
  • 1 ჩაის კოვზი ხმელი ორეგანო
  • პიცის სოუსი (მომზადებული ცალკე რეცეპტით)

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია520
ცილა24 გ
ნახშირწყლები40 გ
ცხიმი30 გ
ბოჭკო3 გ
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

პიცა ბებოს ლავაშით მომზადების წესი

  1. 1

    პიცის სოუსის მოსამზადებლად პომიდორს დავასხათ ცხელი წყალი და გავაჩეროთ რამდენიმე წუთი. შემდეგ გავფცქვნათ და დავჭრათ. პომიდორს დავამატოთ ოდნავ მარილი, ხმელი ორეგანო, ნიორი, ბაზილიკი და დავაბლენდეროთ.

  2. 2

    ტაფაზე დავასხათ ზეითუნის ზეთი, დავამტოთ დაბლენდერებული პომიდორი და ვადუღოთ 10-15 წუთი შესქელებამდე.

  3. 3

    საცხობ ფირფიტაზე დავაფინოთ ბებოს ლავაში ისე, რომ ოდნავ ნაპირებზე გადმოვიდეს.

  4. 4

    წავუსვათ მაწონშერეული ათქვეფილი კვერცხი და დავაფაროთ მეორე ფენა ბებოს ლავაში.

  5. 5

    დავასხათ შეგრილებული პიცის სოუსი და თანაბრად წავუსვათ მთელ ზედაპირზე.

  6. 6

    მოვაყაროთ გახეხილი ყველი, დავალაგოთ ბეკონისა და ძეხვის ნაჭრები.

  7. 7

    დავამატოთ წითელი და მწვანე ბულგარული.

  8. 8

    ბოლოს დავალაგოთ ბაზილიკის ფოთლები.

  9. 9

    ვაცხოთ 200°C ტემპერატურაზე 20-30 წუთით, სანამ ყველი გადნება და ზედაპირი მოიბრაწება.

Chef's Tips

  • შეგიძლია დაამატო შამპინიონები ან ზეთისხილი მეტი არომატისთვის.
  • თუ გინდა უფრო ხრაშუნა ზედაპირი, ბოლო 2 წუთით ჩართე გრილის რეჟიმი.
  • რადგან ეს პიცა მალე ცხვება, ბულგარული წიწაკა წინასწარ მოთუშე რამდენიმე წუთი.

რატომაა პიცა ბებოს ლავაშით სასარგებლო

  • ყველი მდიდარია კალციუმით, ვიტამინ B12-თი და ცილებით. ხელს უწყობს ძვლების ჯანმრთელობას, კბილების სიძლიერეს და ენერგიას.
  • კვერცხი მდიდარია ცილებით, ანტიოქსიდანტებით და ვიტამინებით (A, D, B12). ხელს უწყობს კუნთების განვითარებას, ტვინის ფუნქციის გაუმჯობესებას და იმუნურ სისტემას.
  • მაწონი შეიცავს პრობიოტიკებს, რომლებიც ხელს უწყობენ ნაწლავების ჯანმრთელობას, საჭმლის მომნელებელ სისტემას, წონის რეგულირებას და ქოლესტერინის დონის შემცირებას სისხლში.
  • ბულგარული წიწაკა მდიდარია C ვიტამინით, ანტიოქსიდანტებითა და ბეტა-კაროტინით. ხელს უწყობს იმუნიტეტს, კანის ჯანმრთელობას და ანთების შემცირებას.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”