ბისკვიტი: ცილა გულებისგან გამოყავი და თქვიფე მარილთან ერთად. ნელ-ნელა დაუმატე გულები და შაქარი. ბოლოს ფქვილი და სახამებელი ფრთხილად შეურიე. გამოაცხვე 180°C-ზე 30–35 წუთი.
კრემი: რძის ნახევარი გააცხელე. ცალკე აურიე გული, შაქარი და ფქვილი რძის მეორე ნახევართან. ჩაასხი ცხელ რძეში და ურიე დაბალ ცეცხლზე, სანამ სქელდება. გააციე. რბილი კარაქი თქვიფე და ნელ-ნელა შეურიე.
შეკრება: ბისკვიტის ფენები მსუბუქად დაასველე სიროფით. თითო ფენაზე წაუსვი კრემი და გადაანაწილე დაჭრილი მარწყვი. მთელ ტორტს წაუსვი კრემი და მარწყვით დაამშვენე.
„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”