
აღმოსავლური ტრადიციული კერძი - ნაზი საქონლის ხორცი წითელი ღვინოსა და ბროწეულის წვენში მოთუშული, კარტოფილის პიურესთან ერთად, მდიდარი, არომატული და პიკანტური გემოთი.
ხორცი დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად.
გახურებულ ტაფაზე მოვასხათ ცოტა ზეთი.
გადავიტანოთ ხორცის ნაჭრები.წვენს გაუშვებს.
როდესაც წვენი ამოშრება, დავამატოთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი და კარაქი.
დავუწიოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე და თავდახურული მოვთუშოთ 20-30 წუთის განმავლობაში.
შიგადაშიგ ამოვურიოთ.
დავამატოთ წითელი ღვინო და ავუწიოთ ძალიან მაღალ ცეცხლზე 2-3 წუთით, რომ ალკოჰოლი ამოორთქლდეს.
შემდეგ დავამატოთ ბროწეულის წვენი.
ისევ დავუწიოთ ცეცხლს და თავდახურული ვთუშოთ 20 წუთით.
ბოლოს დავამატოთ მარილი, ხმელი ქინძი, დაღერღილი წიწაკა და დაჭრილი ქინძი.
ვთუშოთ, სანამ ხორცი ძალიან რბილი არ გახდება.
მოვამზადოთ კარტოფილის პიურე.
გადავიტანოთ პიურე თეფშზე მრგვალად.
შუაში ამოვაღრმავოთ და მოვათავსოთ ყალია.
მოვაყაროთ ბროწეულის მარცვლები და დაჭრილი ცოცხალი ქინძი.
მივირთვათ ცხლად.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”