ალუბალი გავრეცხოთ, მოვაცილოთ კურკები და გავაშროთ .
ლიმონი გავხეხოთ სახეხზე და მოვაშოროთ ცედრა.
დარბილებული კარაქი კარგად ავთქვიფოთ.
თანდათანობით დავუმატოთ შაქარი და ვთქვიფოთ 3-4 წუთი.
დავამატოთ ვანილი და ლიმონის ცედრა.
შემდეგ სათითაოდ ავთქვიფოთ და ჩავამატოთ კვერცხები.
თითოეული კვერცხის დამატების შემდეგ კარგად ავურიოთ.
ნაწილ-ნაწილ დავამატოთ ფქვილი და ფრთხილად ავურიოთ.
შემდეგ დავამატოთ თხელი ჩაის კოვზით სოდა.
ფრთხილად ავურიოთ ყველაფერი.
საცხობ ფორმას გადავაფაროთ პერგამენტი ან საცხობი ქაღალდი.
მომზადებული მასა გადავიტანოთ საცხობ ფორმაში და გავასწოროთ.
ზემოდან მოვათავსოთ გამზადებული ალუბლები.
შევდგათ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე.
გამოვაცხოთ 35-40 წუთი.
ამ დროის გასვლის შემდეგ ჩავარჭოთ ცომში ხის ჩხირი.
თუ ჩხირს მიეკრო სველი ცომი, გადავაფაროთ ფოლგა და დავტოვოთ კიდევ 10 წუთი.
გავაგრილოთ და მივირთვათ.

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”