მოხარშული კრემი კარაქით - შარლოტის კრემი

მოხარშული კრემი კარაქით - შარლოტის კრემი

ნაზი, ჰაეროვანი და მდიდარი შარლოტის კრემი, რომელიც იდეალურია ტორტებისა და ნამცხვრებისთვის. დამზადებულია რძის, კვერცხისა და კარაქის ბაზაზე

წინასწარი დრო
20 წთ
მომზადების დრო
10 წთ
პორცია
6
რეიტინგი
5

ინგრედიენტები

  • 250 მლ - რძე
  • 2 ცალი — კვერცხის გული
  • 150 გ — შაქარი
  • 1 ს.კ. — ფქვილი
  • კ200 გ (რბილი) — არაქი
  • 1 ჩ.კ. — ვანილი

კვებითი ღირებულება (ერთ პორციაზე)

კალორია290
ცილა3 გ
ნახშირწყლები25 გ
ცხიმი20 გ
ბოჭკო0.5 გ
რეცეპტის ავტორი:
სახლური რეცეპტები

მოხარშული კრემი კარაქით - შარლოტის კრემი მომზადების წესი

  1. 1

    რძის ნახევარი გააცხელე, მიიყვანე ადუღებამდე.

  2. 2

    გული, შაქარი და ფქვილი აურიე რძის მეორე ნახევართან.

  3. 3

    ჩაასხი ცხელი რძის ქვაბში და ურიე დაბალ ცეცხლზე, სანამ სქელდება.

  4. 4

    გააგრილე ოდნავ თბილ კონდიციამდე.

  5. 5

    რბილი კარაქი თქვიფე და ნელ-ნელა შეურიე ნელ-თბილი კრემი.

Chef's Tips

  • კარაქი აუცილებლად ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს.
  • შესაძლებელია ვანილის ნაცვლად ლიქიორის ან ლიმონის ცედრის გამოყენება.
  • კრემი კარგად ინახება მაცივარში 2 დღემდე.

რატომაა მოხარშული კრემი კარაქით - შარლოტის კრემი სასარგებლო

  • რძე მდიდარია კალციუმით, ვიტამინ D-თი და ცილებით. ხელს უწყობს ძვლების განვითარებას, კბილების ჯანმრთელობას და კუნთების შენარჩუნებას.
  • კვერცხი მდიდარია ცილებით, ანტიოქსიდანტებით და ვიტამინებით (A, D, B12). ხელს უწყობს კუნთების განვითარებას, ტვინის ფუნქციის გაუმჯობესებას და იმუნურ სისტემას.

ეს გემრიელობებიც ნახე

barbare-jorjadze

„დედა ჩემი, კნ. ბარბარე ჯორჯაძისა, ერთი იმ დიასახლისთაგანი იყო, რომელიც ოჯახში შინაურ საქმის გაკეთებას და ოჯახის მოვლა-პატრონობას არ თაკილობდა… განსვენებული, არამც თუ თვითონ იყო დიასახლისი, არამედ იგი სხვებსაც აგულიანებდა და აქეზებდა – რომ ოჯახისთვის მიეხედნათ, ოჯახი ფეხზედ დაეყენებინათ და ეკონომიურად გამაგრებულიყვნენ. მან განიძრახა ქართული სამზარეულოს შედგენა და გამოცემა – რადგან გრძნობდა, რომ ერის წარმატებაში და ცხოვრებაში პირველი ალაგი ჯანმრთელობას უკავია – ეს უკანასკნელი კი დამოკიდებულია კარგ და საღ საზრდოზე. მეორე მხრით ოჯახში საჭმელის რიგზე მომზადებას დიდი ეკონომიური მნიშვნელობა აქვს. გამოუცდელი დიასახლისი ყოველთვის მეტ სანოვაგეს ხარჯავს და მასთან ვერც ნოყიერს და ყუათიან სადილს ამზადებს…”